Zo. 06-11: Kruispoortlezing over ‘levensmissie’

Zondagmiddag 6 november a.s. zal dr. Willem Glaudemans een lezing houden over het thema “Levensmissie” in het kader van de Kruispoortbijeenkomsten, georganiseerd door de Remonstrantse gemeente Schoonhoven. De Remonstrantse Gemeente Schoonhoven organiseert in haar kerkgebouw aan de Kruispoortstraat onder deze titel een reeks van lezingen, muziekuitvoeringen en andere presentaties.

De bijeenkomst vindt plaats in de Remonstrantse kerk aan de Kruispoortstraat, vlakbij het Springerpark. Aanvang 14.00 uur. Toegang bedraagt € 5 (inclusief koffie/thee).

In de Kruispoortlezing zal hij spreken over de ‘levensmissie’ die ieder mens heeft. Die ‘missie’ is nauw verbonden met onze heel persoonlijke talenten. Wanneer we niet in overeenstemming met onze missie leven, geeft onze ziel, die een natuurlijke behoefte voelt om in lijn met het kosmische te handelen, signalen af. Hoe langer we besluiten die signalen te negeren, hoe heftiger de gevolgen zijn. Uiteindelijk kan het leiden tot bijvoorbeeld een burn-out. Maar hoe kom je erachter wat jouw missie is? Het belooft een boeiende en misschien ook wel confronterende middag te worden.

Advertisements

Glaudemans (1954) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in Utrecht en promoveerde in 1990 op een proefschrift over de literatuuropvattingen van Willem Frederik Hermans. Meteen na zijn promotie begon hij met het vertalen van spirituele boeken. Tijdens de Kruispoortbijeenkomsten die de Remonstranten Schoonhoven organiseren komen onderwerpen aan de orde op het kruispunt van actualiteit, cultuur en geloof, zij het op een wat andere wijze dan in de kerkdiensten gebruikelijk is. Dit seizoen worden er drie Kruispoortbijeenkomsten georganiseerd. Iedereen is van harte welkom, of u nu wel of niet kerkelijk actief bent!