Zo.04-10: Vogelfestival in het Haagse Bos

De Haagse Vogelbescherming bestaat 90 jaar! Dat wordt gevierd met een Vogelfestival in het Haagse Bos op zondag 4 oktober. Tijdens dit evenement staan de vogels en hun leefgebieden in en rond Den Haag centraal. Er zijn demonstraties van het ringen van vogels, natuurexcursies, fotoworkshops en lezingen.

Bezoekers kunnen met een gids een wandeling maken in het Haagse Bos, waarbij natuurlijk naar vogels wordt gekeken, maar ook naar paddenstoelen en bijzondere bomen. Verder zijn er lezingen over stadswapen de ooievaar, het Haagse Bos in de Tweede Wereldoorlog en over onderzoek naar roofvogels met de modernste technieken. Een ervaren fotograaf geeft uitleg over het maken van de perfecte natuurfoto. Op de informatiemarkt valt van alles te leren over hoe je vogels naar je tuin of balkon kunt lokken en hoe je een kijkje kunt nemen bij Vogelasiel De Wulp en de Dierenambulance.

Voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zoals het maken van wintervoer en een vogelspeurtocht. Arjan Dwarshuis, van het tv-programma ‘In de ban van de condor’, gaat kinderen helpen zoeken naar bijzondere vogels.
Op www.haagsevogels.nl vindt u meer informatie.
In de middag komt de wethouder van Onderwijs en loco-burgemeester van Den Haag, Mw. Ingrid van Engelshoven, langs om de 90-jarige te feliciteren. Ook woont ze een presentatie bij over het werk van de Haagse Vogelbescherming en Vogelasiel de Wulp.

Op 4 oktober is het Dierendag. Een bezoek tussen 11.00 en 16.00 uur aan het vogelfestival is een leuke manier voor ‘jong en oud’ om meer te weten te komen over de natuur in en rond Den Haag. De Kleine Weide ligt vlak bij de Utrechtse Baan, de ingang ligt vlak bij de Malietoren op ca. 5 minuten lopen van Den Haag Centraal. De toegang is gratis en vooraf opgeven is niet nodig.