Zo. 03-11: Kruispoortlezing door dr. Heine Siebrand – Een neus voor God

Op zondag 3 november a.s. vindt in de Remonstrantse kerk aan de Kruispoortstraat te Schoonhoven de tweede kruispoortlezing plaats van dit seizoen. Deze wordt gegeven door dr. Heine Siebrand, remonstrants predikant uit Utrecht. De aanvang is 14.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 5 p.p. inclusief koffie of thee in de pauze en drankje na afloop.

Het is de tweede in een serie van drie waarin wij, Schoonhovense remonstranten, met anderen willen nadenken over ‘wat de toekomst brengen zal’. Veel kerkelijke gemeenschappen kunnen en willen hun rol als de klassieke bolwerken van het geloof niet langer vervullen, maar wat dan wel.

Als we God niet kunnen zien en eigenlijk ook maar weinig van hem horen, zouden we dan nog in hem geloven? Het antwoord op die vraag lijkt vanzelfsprekend “nee” te zijn. Lege kerken spreken boekdelen, toch? Maar waar komt dan die breed gedeelde gevoeligheid voor schoonheid, geheim en verleiding vandaan? Hoe vinden we daarin verbondenheid en inspiratie? Wel, het spreekwoord zegt: wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht. Waar zouden we uitkomen als we zeiden dat we met elkaar onze neus voor God verloren? Of beter, dat we opnieuw moeten leren ruiken. Een verstopte neus sloot ons de toegang tot het geloof. Gelukkig hebben we dr. Heine Siebrand (1951) bereid gevonden om ons er opnieuw op uit te sturen. Onze neus achterna de wereld in. Heine Siebrand treedt al jaren op als verteller, prediker en filosoof in binnen- en buitenland. Hij schrijft essays en boeken op het grensgebied van moderne romans, filosofie en religie.

03-11-2019 09:00