Zo.03-04: Lente: tijd om de plas op te gaan

Aanstaande zondag 3 april openen de leden van kanovereniging “De Goudse Peddel” het vaarseizoen met een gezamenlijke tocht over de Reeuwijkse plassen. De kleurrijke groep vertrekt rond half elf vanaf hun clubhuis aan de Breevaart, net achter de historische driewegsluis. Het belooft warm te worden, maar het water is nog koud. Wetsuits en zwemvesten verplicht dus!

Vanaf dan is “De Goudse Peddel” klaar voor een nieuw vaarseizoen en heet iedereen met een kanohart welkom. Elke dinsdagavond delen de peddelaars vanaf een uur of acht hun kano-ervaringen in het clubhuis of varen een rondje op de plas. Een keer meevaren op de plas of tijdens één van de vele vaartochten kan in één van onze nieuwe clubkano’s.

Naast de wekelijkse kanotochten komen er ook een paar andere leuke activiteiten aan:
• Zaterdag 29 mei presenteert de club zich tijdens de Open dag. Iedereen kan dan zelf een kano uitproberen, naar leuke kanodemonstraties kijken en de tweede hands kanomarkt bezoeken. Er is dan ook speciale aandacht voor jeugdige kanoërs.
• 18 en 19 juni kan iedereen gratis met De Goudse Peddel mee kanoën door de Goudse grachten.

De Goudse Peddel is te vinden aan de Goudse Breevaart achter de voetbalvelden van Olympia. Kijk voor de route en meer informatie op degoudsepeddel.nl.