Zo.03-04: Jazztrio Pieter van Santen & Co in Waddinxveen

Zondagmiddag 3 april 2016 om 15:00 uur treedt het Jazztrio Pieter van Santen & Co op met hun nieuwe programma: ‘Van Santen Zingt Zelf’.

Het nieuwste project van Pieter van Santen heet: ‘Van Santen Zingt Zelf‘. Het programma bestaat voor het grootste gedeelte uit nieuwe jazzcomposities met Nederlandstalige teksten, alle van de hand van Pieter. Zelf speelt hij piano en wordt daarbij begeleid door zijn vrienden Wilco de Witte op drums en Hans Voogt op contrabas, musici die hun sporen in jazzwereld ruimschoots hebben verdiend.

Nieuw aan dit project is dat Van Santen zelf zingt. Voor het eerst vertolkt hij zijn eigen liedjes, live gespeeld en gezongen. De teksten zijn vaak humoristisch.
De stijl van de liedjes varieert van bebop, swing, latin, boogie woogie en stride tot blues. Van Santen waagt zich echter ook aan serieuze ballads.

Advertisements

Stuk voor stuk zijn het volwaardige jazzcomposities met veel ruimte voor improvisatie van de instrumentalisten. De muziek en de mooie improvisaties zijn een ode aan de jazzgiganten die Van Santen zo bewondert, zoals hij ook in de teksten van enkele liedjes heeft beschreven. Namen als Art Tatum, Bud Powell en Fats Waller.

De humoristische teksten en de stijl waarin hij ze brengt doen denken aan kleinkunstenaars als Drs. P. en Hans Dorrestijn, maar natuurlijk ook aan de grondlegger van de ”jazz waar je bij mag lachen”, Max Teawhistle. Van Santen blaast met deze muziek het genre Nederbop nieuw leven in.

Dit optreden is op aanbeveling van MOS en SPETTER te WADDINXVEEN.
Zondagmiddag 3 april 2016 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen.

Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open half uur voor begin van de uitvoering.
Kaarten aan de zaal. Reserveren op 0653 281016 of 0653 672787.
Toegang €12,50 incl. koffie of thee. CJP €7,50. Rabopas en Vonkpas houders betalen slechts €10,00.