Zo.01-05: Themazondag bij Museumwerf Vreeswijk

Bij Museumwerf Vreeswijk komen gedurende het zomerseizoen iedere eerste zondagmiddag van de maand, van 13 tot 17 uur, verschillende thema’s aan bod die iets te maken hebben met de binnenvaart, de werf, het water of die gewoon leuk zijn. Zondag 1 mei is er weer Themazondag met als onderwerp: Flessescheepjes.

Welkom aan Boord
‘Sail in glas’, maar dan niet aan de kaden van Amsterdam, maar ditmaal op de Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein. Daar wordt u op zondag 1 mei welkom geheten door leden van de Nederlandse Vereniging van Flessescheepjesbouwers en verzamelaars Welkom aan Boord. U krijgt dan Tall Ships, kleinere zeilschepen, motorschepen en andere creaties te zien. Niet levensgroot, maar met veel geduld en precisie nagebouwd in flessen.

Welkom aan Boord bestaat alweer ruim 30 jaar. Een club van ‘kunstenaars’ die het geheim van ‘Het-scheepje-in-de-fles’ koesteren, maar dit niet onder stoelen of banken steken. Van 13.00 tot ca.17.00 uur zijn bezoekers op de Museumwerf van harte welkom om naar de scheepjes in de fles te komen kijken in het Theehuys op de Museumwerf. Als u alvast een virtueel kijkje wilt nemen en wat meer wil lezen over Welkom aan Boord, breng dan een bezoek aan hun website www.shipsinbottles.nl.

Advertisements

Theehuys
Tijdens de themazondagen zal het Theehuys, met zowel binnen- als buitenterras, geopend zijn voor publiek. U kunt daar terecht voor een lekker kopje koffie of thee met warme of koude appeltaart of voor een ander drankje naar wens. Het eerste kopje kopje is gratis tegen inwisseling van een consumptiemuntje, verkrijgbaar bij de balie van het bezoekerscentrum.

Het onderwerp van de volgende Themazondag op 5 juni is: kunstzomer.

Entrée: € 2,- p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Kijk voor meer info op: www.museumwerf.nl.