Zo.01-05: Swingende Jazz met de Flextones

Zondagmiddag 1 mei is de foyer van het Evertshuis het decor van heerlijke swingende muziek. Op die middag zijn de heren van de Flextones te gast en bouwen graag met u een klein feestje. En dat is nog niet alles; ook op deze middag gaat de expositie van Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk van start. Een overzichtstentoonstelling van deelnemers aan de kunstroute 21 en 22 mei.
Flextones is een Nederlandse Jazz – Danceable – Lounge sextet en is ontstaan uit een vriendenclub. En dat is goed te horen, de heren zijn perfect op elkaar ingespeeld en schuwen een vrolijke noot niet. Al ruim 10 jaar spelen de heren met elkaar en hebben wisselende samenstellingen gehad. De basis is gevormd door Paul Hagemeijer (tenor), Michel Post (alt) en Hans van den Bos (piano & arrangementen) en sinds enkele jaren zijn Harm Stoel (drums),Marcel Baron (guitars) en sinds kort Milo Mineur (bass) hier aan toegevoegd.
Vanuit de hard-bob en soul-jazz worden stukken gespeeld van onder andere Hank Mobley. Jazz, pop, rhythm & blues worden vertolkt in stukken o.a. van The Jazz Crusaders. De vaste bandcoach Rolf Delfos laat zijn invloed horen door zijn arrangementen van de Jazzinvaders door de Flextones te laten vertolken zodat ook de Danceable Jazz aan bod komt. De pianist van de Flextones componeert in bovengenoemde stijlen waardoor de Flextones een sound krijgen die Beyond Jazz kan worden genoemd. Vrolijk en oprecht! Nieuwsgierig? U bent van harte welkom op zondag 1 mei. De foyer is vanaf 15.00 uur geopend. De Flextones spelen voor de officiële opening , deze staat om 16.00 uur gepland, van de overzichtstentoonstelling en gaan daarna nog lang door. De toegang is vrij.