Zaterdag 25 november Gouda, Stad van Sinterklaas

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gouda – Opa Piet gaat zaterdag 25 november in de binnenstad van Gouda op zoek naar jonge Piettalenten. Die zaterdag kunnen kinderen tussen 13.00 en 15.00 uur Sintliederen leren zingen, leren dansen en circusacts uit proberen.

Bij Circusschool Hannes, op de Kop van de Kleiweg (ter hoogte van Barista en de Stadswinkel Wonen in Gouda), kunnen kinderen ontdekken of een loopbaan in het circus tot de mogelijkheden behoord. Ze leren jongleren, spinnen en balanceren op een echte loopbal. Of lopen op een draadloop en fietsen op (eenwiel)fietsjes.

Op de hoek van de Zeugstraat en de Tiendeweg, bij de ‘beroemde’ kazen (tegenover David’s Gelato) leren kinderen bij dansschool Dancing Colours hoe ze op Sinterklaasmuziek kunnen dansen als de beste.

Advertisements

In de Lange Groenendaal, ter hoogte van de Bibelebonz, vindt men zang- en praatmeneer Marcel en misschien wel de nieuwe boys- of girlsband (of gemixt) vormen om een Sintact te maken. Misschien is het leuk om met een groepje uit de klas een act voor te bereiden, de bedoeling is vooral dat iedereen heel veel plezier heeft! Opa Piet is die middag in de binnenstad en vanaf circa half 4 zal ook Sinterklaas erbij zijn.

De Finale
Het wordt weer een gezellig Sinterklaasfeest in de binnenstad van Gouda. De beste/leukste ‘acts’worden door Zang en praatmeneer Marcel, Dansmevrouw Adelina en Circusdirecteur Anne doorgestuurd naar de Burgerhal, waar tussen 15.30 en 17.00 uur de finale van Opa Piet’s Talentenjacht zal plaatsvinden. DJ’s Lars en Joep zorgen daar voor gezellige Sinterklaasmuziek vanaf half 3 en later zullen Sint en Opa Piet (in aanwezigheid van het kindercollege) de winnaar kiezen. Het groepje dat nummer 1 wordt mag als hoofdprijs de week erna optreden in het Circus van Sinterklaas op Goudasfalt. De andere deelnemers die meedoen aan de talentenjacht (in de straat en daarna in de Burgerhal), krijgen in de Burgerhal een kaartje voor een voorstelling van het circus.

Daarmee is het nog niet klaar. Tijdens de intocht, kondigde Opa Piet tijdens de bordes scene zijn Goudse Geheim aan, het had iets te maken met de Goudse Kaaskoppen.De burgemeester en Sinterklaas wisten allebei van niets. Daarom zal Opa Piet dit echte Gouds Geheim vertellen tijdens de finale van de talentenshow, op 25 november tussen 15.30 en 17.00 uur in de Burgerhal van ’t Oude Stadhuys op de Markt (achterzijde).

Het weekend voor Sint’s verjaardag, kunnen kinderen op 2 december schoentje zetten en 3 december hun schoentje halen. Het bekende SchoentjeZetFeest is dit keer niet in het oude Stadhuys maar in de straten van de binnenstad. Zaterdag zijn er in verschillende straten gezellige kraampjes waar kinderen hun schoentje kunt inleveren. Daar krijgen ze meteen te horen bij welke winkel ze op zondag hun schoentje weer op kunnen halen. En dan maar hopen dat Sint en Piet er een leuk cadeautje in doen natuurlijk! Houdt voor meer informatie Facebookpagina ‘Binnenstad Gouda’ in de gaten.

Deze activiteit komt tot stand in samenwerking van de ondernemers binnenstad en Stichting Intocht Sinterklaas. Met dank aan het Circus van Sinterklaas, Kevin van Geet.