Za. 9-9: Open Monumentendag in Gouda

Gouda – ‘Burgers, boeren, buitenlui’ is het landelijke thema van Open Monumentendag. Het Goudse comité heeft in aanloop naar 750 jaar Goudse stadsrechten in 2022 aan deze 31ste editie een smakelijk ingrediënt toegevoegd: ‘Gouda smaakt naar meer’.

Dit jaar brengt Stichting Open Monumentendag Gouda een geheel nieuw programmaboekje uit met uitgebreide informatie over de gratis opengestelde monumenten. Veel bezoekers stellen deze achtergrondverhalen zeer op prijs. In het programmaboekje staan drie wandelingen door het historische centrum van Gouda. Het Grendeltje aan de Lange Tiendeweg 21 en het gemeentelijke monument ‘Het herenhuis’ aan de Turfsingel 70 zijn dit jaar voor het eerst open. Verder vinden in heel veel monumenten activiteiten plaats. Kortom: voor alle burgers, boeren en buitenlui, laat u zien en horen!

Het stadhuis op de Markt is zaterdag 9 september tussen 10.00 en 17.00 uur het centrale informatiepunt. Een team van vrijwilligers helpt bezoekers graag bij de invulling van deze dag. Hier krijgt men ook informatie over activiteiten die niet in de brochure zijn opgenomen.

Het stadhuis is het vertrekpunt voor de drie stadswandelingen die in de brochure zijn beschreven. Ga op stap met onze monumentale stadsgidsen. Bregje en Cilia vertellen deelnemers meer over de eeuwenoude
monumenten in het centrum. Met Mirjam ziet men waarom Gouda ook wel Waterstad wordt genoemd.

Voor informatie over Open Monumentendag in Gouda zie monumentenstad.nl