Za. 9-6: Open dag bij Swanenburghshfoje

Gouda – Het Swanenburghshofje in Gouda houdt op zaterdag 9 juni een Open dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen die eens een woning aan het hofje van binnen wil bekijken van harte welkom aan de Groeneweg 42. Een unieke kans, want de huisjes zijn vrijwel altijd bewoond en dan niet voor bezoek toegankelijk.

Het Swanenburghshofje stamt uit 1692 en is gefinancierd met een bijdrage uit de erfenis van de rijke houthandelaar Noach Corneliszoon Swanenburgh. De kerk kon hiermee op een stuk grond aan de Groeneweg elf huisjes bouwen. Oorspronkelijk waren de huisjes bestemd voor ‘oude, eerlijcke vrijsters ofte weduwen’. Tegenwoordig worden de huisjes beheerd door Stichting Christelijke Hulpverlening ’t Swanenburghshofje (SCH).

Deze stichting begeleidt mensen met maatschappelijke en/of psychosociale problemen o.a. met tijdelijke huisvesting in een van de tien woningen van het hofje. Deskundige vrijwilligers helpen de bewoners om tot rust te komen en toe te werken naar een nieuwe zelfstandigheid buiten het hofje. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het regionale netwerk van professionele hulpverleners, instanties en kerkelijke organisaties.

Advertisements

Door een recente renovatie van de badkamers in het hofje is een van de huisjes van het Swanenburghshofje begin juni onbewoond, waardoor deze bijzondere bezichtiging eenmalig mogelijk is.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

09-06-2018 10:28