Za. 9-6: Gevarieerde kunst bij Vonk

Waddinxveen – Tot 15 juni is er in het Cultuurhuys opnieuw een tentoonstelling met schilderijen en tekeningen van cursisten van Stichting Vonk te bezoeken. Te zien zijn landschappen, stillevens en portretten in allerlei stijlen en technieken.

De werkstukken zijn in het afgelopen cursusjaar gemaakt door deelnemers aan de cursus Realistisch Tekenen en Schilderen o.l.v. docent Ton van Steenbergen. Vanuit de vraag ‘hoe maak je een schilderij?’ wordt ingegaan op de meest uiteenlopende methodes en technieken. Dit levert een gevarieerd eindresultaat op dat aansluit bij de leerbehoefte en vaardigheden van de individuele cursist. Heel precieze tot los geschilderde impressies wisselen elkaar af.

De verschillen van materiaal en uitdrukking zijn terug te zien in een aantal expressieve schilderijen van een ballerina in een combinatie van pastelkrijt en olieverf op papier, maar ook in de verfijnde tekeningen van dieren vervaardigd op schaafkarton. Voor de liefhebber van de teken- en schilderkunst is deze tentoonstelling in de vitrines en gangen van het Cultuurhuys beslist de moeite waard om even binnen te lopen. De toegang is gratis.

Advertisements

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

09-06-2018 09:56