Za. 9-12: Adventsconcert Ars Musica

Oudewater – Zaterdag 9 december vindt in de Grote Kerk van Oudewater het jaarlijkse Adventsconcert van Ars Musica plaats. Dit is inmiddels een prachtige traditie geworden, waaraan alle koren van de amateurtak van Ars Musica hun medewerking verlenen.

Elk jaar wordt het concert georganiseerd aan de hand van een nieuw thema, uiteraard passend bij Advent of kerst. Tijdens dit Adventsconcert staan de vier Adventsweken centraal. Er wordt muziek ten gehore gebracht die passend is bij deze weken: onder meer de cantate ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’ (BWV 150) van J.S. Bach, ‘O Heiland, reiss die Himmel auf’ van Johannes Brahms en ‘Rejoice in the Lord alway’ van Henry Purcell. Uitvoerenden deze avond zijn de Koorschool, het Meisjeskoor, het (Jong) Concertkoor en het Orkest. De diverse koren en het orkest staan onder leiding van dirigenten Marjon van der Linden, Arjen Uitbeijerse en Patrick van der Linden. Gerben Budding tekent voor de orgelbegeleiding.

Het Adventsconcert is steeds weer een mooie gelegenheid om te horen wat Ars Musica in de breedte te bieden heeft! Dit concert vindt plaats op 9 december om 19.45 uur in de Grote Kerk van Oudewater. Kaarten zijn te koop via www.arsmusica.nl, bij De Readshop aan Leeuweringerstraat 22, of bij het Toeristisch Informatie Punt, Leeuweringerstraat 10 in Oudewater.

Advertisements