Za. 8-9: Start nieuw seizoen Chocladefabriek

Gouda – De bewoners van de Chocoladefabriek: Bibliotheek, Drukkerswerkplaats, Kruim en Streekarchief, presenteren zaterdag 8 september hun programmering en pakken deze dag uit met diverse activiteiten. Kom het nieuwe seizoen proeven in de Chocoladefabriek!

Wat kun je deze dag zoal verwachten?

Boekenmarkt

Zoals gebruikelijk kun je al vanaf 9.00 uur terecht voor de Boekenmarkt, waar je voor een klein bedrag waardevolle boeken kunt kopen. De opbrengst van de boekenmarkt gaat dit keer naar het Taalhuis.

Advertisements
Open huis taalcursussen

Voor het cursusaanbod voor volwassenen organiseren we deze dag een Open huis. De docenten van de vreemde talen zijn aanwezig om mee in gesprek te gaan. Twijfel je over welke taal je zou willen volgen of welk niveau het beste bij je past, kom dan langs en vraag om advies. De docenten van de seniorwebcomputercursussen staan ook iedereen met vragen graag te woord en laten zien wat er zoal aan bod komt tijdens de verschillende cursussen het komende seizoen.

Speedworkshops

Pas op, want voor je het weet doe je zo maar mee met een speedworkshop ‘Online Marketing’, ‘Op reis naar China’ of een speedworkshop Frans!

Sneak previews

‘s Middags passeren al enkele highlights uit het programma van het komende half jaar. Je bent de hele dag van harte welkom om te komen kijken, luisteren en proeven van verschillende kleine activiteiten uit het programma van het komende seizoen!
Wij verklappen alvast twee van deze highlights: Autobiografisch schrijven door Yvonne Kroonenberg en Cursus Poëzie en voordragen door Ruben van Gogh.

Muziek maken met muis

Voor peuters en kleuters komt Muis samen met een muzikant een feestje geven! In ongeveer twintig minuten leren peuters en kleuters een heus Muislied en maken ze kennis met de verschillende muziekinstrumenten uit de band van Muis. Hierna mogen de kinderen natuurlijk Muis een knuffel geven en op de foto.

Robotwerkplaats

Als je een van de We Do of Mindstorms workshops hebt gevolgd, of er al bekend mee bent, kan je volop verder ontdekken met- en ontwerpen van robots in de Robotwerkplaats. Er zijn robots en LEGO beschikbaar, maar je mag ook je eigen Mindstormrobot meenemen. Zelf ontdekken en uitzoeken staat op de eerste plaats. Om de week is er een Robotwerkplaats op zaterdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens Start!18/19 kun je eens zien hoe zo’n Robotwerkplaats er uit ziet.

En nog veel meer!

Zet je stereobril op en beleef Gouda in3D rond 1900!
Kun jij lezen wat er staat? Oefen je vaardigheden in oud schrift!
Wees als een Middeleeuwse monnik. Schrijf en verlucht een Middeleeuwse letter!
Doe de fotoquiz. Weet jij welke plaats er op de afbeelding staat?
Proef een gratis broodje bij Kruim (uitdeelactie Vlaamsch Broodhuys en Kruim)

Start! 18/19

Datum: zaterdag 8 september 2018
Tijd: 9.00 tot 17.00 uur
Entree: gratis
Locatie: de Chocoladefabriek

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

08-09-2018 16:44