Za. 8-9: Expositie Industrieel landschap

Schoonhoven – Fotograaf Jaap van den Berg en beeldend kunstenaar Mieke de Haan exposeren in het Nederlands Zilvermuseum tijdens de vierde editie van kunstroute Kunststroming in de Krimpenerwaard.

De kunstenaars exposeren met grote foto’s en monumentale tekeningen die ontstonden naar aanleiding van zwerftochten over verlaten fabrieksterreinen waar de natuur weer vrij spel heeft. De beelden communiceren met elkaar en vertellen het verhaal van de geduldige meedogenloze natuur.

Want dat is hun inspiratiebron: die natuur, die kalm en vasthoudend land terugneemt dat ooit door mensen gebruikt werd. Samen zwerven de kunstenaars door industriële landschappen die (deels) verlaten zijn door de mens. Ze dwalen o.a. over het terrein van GoudAsfalt en kijken, beschouwen, filosoferen, noteren, fotograferen en tekenen en geven de interactie tussen hun werken ruim baan. De samenwerking laat hen op andere manieren kijken. Ze maken hierdoor werken die als het ware elkaars echo dragen. Werken die vertellen over het geduld en de kracht van de natuur. En bij de volgende zwerftocht kijken de kunstenaars nóg iets meer door elkaars ogen.

Advertisements

Het werk is van zaterdag 8 tot en met zondag 16 september te zien in het Nederlands Zilvermuseum te Schoonhoven. De hele route met 22 locaties van Kunststroming is te vinden op www.kunstwaard.nl/kunststroming2018

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

08-09-2018 14:55