Za. 8-12: Special Olympics Nationaal Langlaufevenement in Gouda

Voor de tweede keer wordt het Special Olympics Nationaal Langlaufevenement georganiseerd op de langlaufbaan op zaterdag 8 december in Gouda. Speciaal voor dit evenement is een projectteam geformeerd van vrijwilligers van onder andere Langlaufvereniging Gouda en Tandem Support.

Wethouder Michiel Bunnik van gemeente Gouda zal het officiële startsein geven rond 13.00 uur. De langlaufwedstrijden beginnen om 13.30 uur. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn, de toegang is gratis.

Zoals het een echt Special Olympics evenement betaamt, rennen de lopers van Torch Run met een brandende toorts door de omgeving van Gouda. Bij de accommodatie aangekomen wordt de vlam ontstoken gevolgd door het uitspreken van de eed. Sinds 1997 verzorgt de Nederlandse politie namens Stichting Torch Run Nederland de binnenkomst van ‘the Flame of Hope’ bij alle Special Olympics evenementen. Op deze manier vraagt men aandacht voor sporters met een verstandelijke beperking.

Advertisements

Dit evenement is bedoeld voor langlaufers met een verstandelijke beperking. De sporters moeten minimaal 8 jaar oud zijn en een verstandelijke beperking hebben waarbij een IQ tot en met 70 wordt aangehouden als richtlijn. “We beginnen zoals altijd met een ceremoniële opening, met ondersteuning van Torch Run. Daarna gaan de deelnemers aan de slag. Het programma is verdeeld in tweeën zodat na de divisioningswedstrijden, er een nieuwe indeling gemaakt wordt en er in de finalewedstrijden op gelijkwaardig niveau gestreden wordt om podiumplaatsen. Iedere sporter gaat met een aandenken naar huis en het wordt een geweldige sportieve dag”, aldus Marc Pelkman van Tandem Support.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

08-12-2018 09:00