Za. 8-12: Rabobank Gouwestreek opent nieuw pand met Festival Rabobank OPENT

Rabobank Gouwestreek verhuisde eind oktober naar het nieuwe pand aan de Burgemeester Jamessingel, pal naast station Gouda. Het nieuwe pand is dus al even open voor medewerkers en klanten. Aanstaande zaterdag 8 december opent de bank de deuren voor alle geïnteresseerden uit Gouda en omgeving om het bijzonder duurzame bankgebouw te komen ontdekken tijdens het Festival Rabobank OPENT.

Festival van en voor iedereen

Tijdens Festival Rabobank OPENT kunnen bezoekers kennismaken met het pand en zich onderdompelen in muziek, theater, workshops, exposities en activiteiten. “We wilden graag laten zien dat de Rabobank een bank is die midden in de samenleving staat met duurzaamheid hoog in het vaandel. We zijn betrokken bij veel lokale verenigingen, initiatieven en culturele instanties in de Gouwestreek. Grand Canyon Bedrijfs- en Publieksevents kwam met het idee om deze partijen daarom een podium te geven om zich te presenteren aan een breed publiek tijdens een openingsfestival. Ons nieuwe onderkomen leent zich hier natuurlijk uitstekend voor en dus waren wij direct enthousiast”, aldus Caspert van der Wel, directievoorzitter van Rabobank Gouwestreek. Festival Rabobank OPENT maakt het mogelijk het nieuwe pand met al haar duurzame snufjes te ontdekken en ondertussen te genieten van vermaak en lekker eten.

Tipje van de sluier

Het festival biedt voor ieder wat wils, van jong tot oud, van cultuurliefhebber tot muziekfreak. Museum Gouda presenteert een deel van de foto-expositie van Hans Wilschut en Cultuurhuis Garenspinnerij verzorgt een kaasexpositie. Ook de Goudse Schouwburg werkt mee aan het programma met een speciale voorstelling van Nijntje op de fiets. Voor de kinderen is er een kinderhoek met allerlei doe- en knutselactiviteiten.

Advertisements

De muzikale invulling wordt verzorgd door diverse acts waaronder een band, dj’s en singer- songwriters, waaronder Pip Alblas, Daniel Cane, Sured en Czech this. Tenslotte zullen er uiteenlopende workshops worden verzorgd door zowel Cultuurhuis Garenspinnerij als Het Vijfde Huis en vinden er diverse sportactiviteiten plaats.

‘BREEAM Excellent’ certificering

Het nieuwe pand is één van de meest duurzame panden in Gouda en omstreken. Zo zijn er onder andere nestgelegenheden voor de gierzwaluw, wordt het pand verwarmd d.m.v. warmte- en koude-opslag en 254 PV-panelen en staat er een prachtige boom op de eerste verdieping die zorgt voor een goede regulering van het vocht- en zuurstofgehalte in de lucht. Deze en nog meer duurzame kenmerken leverde het pand een BREEAM-certificaat op. BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Het nieuwe kantoor van Rabobank voldoet aan de certificering ‘BREEAM Excellent’.

Praktische informatie

Festival Rabobank OPENT vindt plaats op zaterdag 8 december van 11.00 tot 16.00 uur. De entree is vrij voor iedereen, er wordt voor een hapje en drankje gezorgd. Het gehele programma is te vinden op de website van de Rabobank, www.rabobank.nl/gouwestreek. Voor bankzaken is de bank zaterdag gewoon geopend vanaf 9.30 uur.

(Foto Hermen Buurman Fotografie)

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

08-12-2018 09:00