Za. 4-11: Natuurwerkdag bij de Goudse molens

Gouda – De landelijke natuurwerkdag, een initiatief van LandschappenNL, staat op zaterdag 4 november in Gouda geheel in teken van molens en de molenbiotoop (belangrijk voor wind en draaien van de molens). De Vereniging van Goudse molenaars organiseert deze dag op verschillende locaties in de stad activiteiten rondom dit thema.

Bij korenmolen de Roode Leeuw aan het Vest zal het molenerf worden opgeknapt.
Bij de molen van Beneden Haastrecht aan de Provinciale weg West zullen wilgen worden geknot.
Voor beide activiteiten zoeken we vrijwilligers om mee te helpen.

Bij de Mallemolen aan het Uiverplein Gouda start er om 10.00 uur de Mallemolenloop door de molenbiotoop. Daarnaast zijn er rondleidingen en kan men meedenken over het belang van een goede molenbiotoop. Gouwestek, gelegen naast deze molen, vraagt bezoekers deze dag om suggesties voor de aanleg van een kruidentuin gelegen in de molenbiotoop van de Mallemolen.

Advertisements

Tenslotte zal Jan Noorlander (één van de molenaars van Vereniging van Goudse molenaars) op de Blekerssingel 91 laten zien hoever de stand van zaken is in de restauratie van de Riethoekmolen.
Deze imposante miniatuurmolen werd destijds door de Vereniging van Goudse molenaars gered van sloop bij zorgcentrum de Riethoek.

Zaterdag 4 november van 10.00 tot 16.00 uur, de entree is gratis.