Za. 30-9: Veiling in De Ark

Reeuwijk – De Protestantse Gemeente de Ark organiseert op zaterdag 30 september een veiling in De Ark in Reeuwijk. De actie wordt georganiseerd door de gemeenteleden en vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur. Vanaf 14.30 uur start de inloop. De veiling is bedoeld voor alle inwoners van Reeuwijk-Bodegraven en omgeving, die allerhande (waardevolle) veiling spullen willen kopen en daarmee de kerk een steuntje in de rug geven voor het onderhoud en renovatie van de kerk.

“De veiling is één van de activiteiten die wordt georganiseerd om geld in te zamelen. Renovatie van de kerk is hard nodig en dus hopen we op steun van de gemeenschap om dit voor elkaar te krijgen”, aldus Truus Bakker, hoofdorganisatie van de actie ‘Geef om de Kerk’. Truus: “Eerder hebben wij een curiosa markt op Koningsdag met spelletjes en koffie met en eigen gebakken taarten georganiseerd, een sponsorloop bij de plas, een kerstmarkt en een talentenveiling waarbij gemeenteleden hun talenten aanboden. Voor de zomer hebben we een zwemactiviteit georganiseerd in de Fuut. Daarbij werden zoveel mogelijk baantjes gezwommen tegen gesponsorde bedragen. Ook de dominee zwom mee, dat was extra leuk. Dit heeft de kerk 5200 euro opgeleverd. Daar zijn we erg blij mee.”

De renovatie is al gestart; er is een nieuw dak gelegd en met dank aan veel vrijwilligers is de kerk van binnen en van buiten geverfd, en is de oude sacristie totaal vernieuwd. Truus: “Voorlopig is dit de veiling de laatste grote actie. In de toekomst zullen er nog wat volgen. Het samen iets doen voor de kerk versterkt ook de onderlinge band. De kerk hoopt op een goede opbrengst met deze veiling.”

Kijkavond
Wie van tevoren de kavels wil bezichtigen is van harte welkom tijdens de kijkavond op vrijdag 29 september van 19.00 tot 21.00 uur. Het is een inloopavond dus iedereen kan op zijn gemak de kavels bekijken. De kijkers kunnen op zaterdag 30 september op hun beoogde kavels bieden. De veiling start om 15.00 uur. De inloop is vanaf 14.30 uur.

Wat wordt er geveild
Er zijn al veel prachtige kavels verzameld en ze komen nog steeds binnen, met dank aan de gemeenteleden en andere mensen die kavels afstaan voor de kerk. De veiling is een veiling met mooie en waardevolle spullen. Er zijn prachtige antieke spullen als barometers, een kistorgel of een Friese stoelklok. Er is er zilverwerk, koperen en tinnen voorwerpen, prachtige vazen, schilderijen, een verzilverde eetcassette en twee fietsen. Maar er zijn ook ware collectors items zoals een album met tropische planten, een 6-delige Rembrandt en de Bijbel serie. Te veel om op te noemen, kom kijken Het is de moeite waard.
Op de facebookpagina worden er regelmatig updates geplaatst van nieuwe kavels en er is een foto-album met alle kavels beschikbaar of voor wie twittert: https://twitter.com/davidvanveen

Programma
Het officiële deel start 30 september om 15.00 uur. Een professionele veilingmeester legt uit hoe de veiling in zijn werk gaat. En zal daarop stuk voor stuk de kavels presenteren of aanwijzen en veilen. De gepresenteerde stukken worden ook op de beamer getoond. Nadat alle kavels geveild zijn kunnen deze op een centrale plaats in de Ark worden opgehaald. Na betaling, met de pin of contant, kunnen ze gelijk meegenomen worden. Na afloop is er een hapje en drankje om nog even met elkaar na te genieten over de gekochte en verkochte items.

Protestantse Gemeente De Ark – Reeuwijk
De protestantse genootschap in De Ark bestaat uit circa 600 Leden. De Ark kenmerkt zich door de inzet van vele vrijwilligers die zich met veel toewijding inzetten voor de kerk onder leiding van dominee David van Veen. Tot 2009 deelden we het gebouw met de katholieken. Daar kwam een eind aan doordat de parochie de Ark moest verlaten en in Reeuwijk-Dorp ging kerken.