Za. 30-9: Henry van Loon met Sleutelmoment in Theater Concordia

Haastrecht – Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de lead in een musical. Het zou zomaar kunnen. Althans in het universum van Henry van Loon. En in zijn voorstelling Sleutelmoment zou het wel eens allemaal tegelijkertijd kunnen gebeuren.

Henry van Loon draaide deze zomer voor de nieuwe speelfilm Gek van Geluk (Johan Nijenhuis) en speelde met Alex Klaasen op de Parade. Vanaf september is hij terug in het theater met de reprise van Sleutelmoment. Was Henry van Loon een voetballer, dan was hij een typische linksbuiten geweest: technisch begaafd, snel, en grillig: altijd bepalend voor het eindresultaat of het nou een briljante actie of een tragische eigen-goal betreft. En zo hoort het ook. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is.

Henry van Loon (Oirschot, 1982) studeerde aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Na drie jaar werd hij lid van Comedytrain. Hij stond regelmatig op het podium in Toomler en speelde mee met de Comedytrain Theatertour. Al snel was hij te zien bij Kopspijkers, Koppensnellers en Draadstaal en te beluisteren bij Spijkers met Koppen.

Sleutelmoment van Henry van Loon begint zaterdag 30 september om 20.15 uur. Kaarten (à 19 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).