Za.30-05: Activiteiten Heempad

Tijdens de Hofstedendagen op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei zijn Heempadmedewerker Bert Plieger en stedelijk ecoloog André van Kleinwee van Cyclus voor de gemeente Gouda actief in en rondom het informatiecentrum Heempad. Op beide dagen zijn er van 10.00 uur tot 16.30 uur diverse activiteiten georganiseerd.

De tentoonstelling ‘Heempad een kunstig stukje natuur in de stad’ geeft een overzicht van verschillende begroeiingen die het Heempad rijk is met de daarbij horende planten en dieren. Daarnaast kunnen de bezoekers een tentoonstelling over bomen langs de Bloemendaalseweg en oude appel- en perenrassen bekijken. Uiteraard zijn in het informatiecentrum ook de verschillende ‘groenwandelboekjes’ verkrijgbaar, die Cyclus de afgelopen jaren voor de gemeente Gouda heeft uitgegeven.

Voor de jeugd is een natuurspeurtocht met vlinderbordjes uitgezet over het Heempad. Hiermee zijn leuke natuurprijsjes te winnen. Bij de ingang van het informatiecentrum kunnen de jeugdige bezoekers een insectenhoutschijf boren voor solitair levende bijen. Deze kan in de tuin of op het balkon worden opgehangen.

In dit jaargetijde is het Heempad zeer bloemrijk en kunnen bezoekers volop genieten van dit kunstig stukje natuur in de stad met zijn flora en fauna. Tijdens beide dagen zijn tevens de afdeling Gouda van de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) en de firma Groenling Natuurtuinen aanwezig.