Za. 3-3: Jubileumconcert GouweHart Orkest

Gouda – Dit jaar bestaat het GouweHart Orkest vijf jaar en dit feestelijke jubileumjaar begint op 3 maart met een vrij toegankelijk cantateconcert in de Oud Katholieke Kerk in Gouda.

Bezoekers kunnen twee cantates beluisteren, één van Johann Sebastiaan Bach en de andere van Johann Kuhnau, die tot 1722 Bach’s voorganger was als cantor in de Thomaskirche in Leipzich. Er wordt een korte uitleg gegeven over de muziek met een luisterwijzer, waardoor men karakteristieke passages kan herkennen.De aanvang is om 16.00 uur. De toegang is vrij, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het GouweHart Orkest bestaat uit professionele aanvoerders die vergevorderde amateurs de fijne kneepjes van het musiceren bijbrengen en hen stimuleren tot een hoog spelniveau. Dat dit uitgangspunt goed werkt, blijkt uit de twaalf geslaagde projecten die inmiddels zijn uitgevoerd en de vele Vrienden en vaste bezoekers die het orkest volgen.

Advertisements

Dit is het vierde cantateconcert sinds 2015 en hiervoor is het GouweHart Koor opgericht, een klein projectkoor. Een cantate is een kort stuk met zang van solisten en koor. Bij dit concert kan men een aantal jonge veelbelovende professionele zangers ontdekken.

Sopraan: Bethany Shepherd
Countertenor: Aleksan Chobanov
Tenor: Carlos Negrín López
Bas: Jakob Gramit
GouweHart Orkest en -Koor o.l.v. Jacques van der Meer

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl