Za. 3-11: Concert Sax and the City in Nieuwerkerk

Nieuwerkerk aan den IJssel – Op 3 november speelt het Symfonie Orkest Midden Holland in de St. Josephkerk in Nieuwerkerk a/d IJssel samen met het saxofoonkwartet Met Maten.

Ghislain Bellefroid, dirigent van Symfonie Orkest Midden Holland: “Saxofoon en symfonieorkest is een wel heel aparte combinatie: de saxofoon heeft slechts sporadisch een plekje weten te bemachtigen in het orkestrepertoire. Dit zullen we laten horen met de Arlesienne suites van Bizet. Daarnaast spelen we het Concerto in C van Cimarosa (oorspronkelijk voor hobo), maar dan met de sopraansaxofoon als solist”.

Saxofoonkwartet Met Maten kijkt, evenals het orkest, uit naar deze samenwerking. Zij spelen al vele jaren met het heel veel plezier en zoeken bijzondere samenwerkingen om dit met anderen te delen.

Nieuwe voorzitter Louwrens Dijkstra van het orkest: “Ook de rest van de avond belooft gevarieerd te worden met werken van onder anderen Caplet, Elgar en Piazolla. Kortom, en afwisselend concert, waar wij u graag ontmoeten”.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 3 november in de St. Josephkerk,
Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel. De aanvangstijd is 20.15 uur. Via de site van het orkest www.somh.nl/concerten kunt u kaarten à 12,50 euro voor het concert bestellen (kinderen tot 12 jaar 7,50 euro). Aan de deur zijn de kaarten 15 euro.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

03-11-2018 09:00