Za.29-03: Earth Hour ook in Gouda!

Gouda zet zich dit jaar actief in voor Earth Hour. Burgemeester Milo Schoenmaker zelf dooft zaterdag 29 maart om 20.30 uur de lichten tijdens het Geluksconcert dat het WNF regioteam Groene Hart samen met Geluksroute0182 organiseert. Ook de Sint-Janskerk gaat weer op zwart, met dank aan de gemeente en CityTec.

Het is dit jaar voor de achtste keer dat Earth Hour plaatsvindt. In totaal 152 landen en meer dan 7000 steden doen mee aan deze symbolische actie van het Wereld Natuur Fonds, waarbij mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten laten zien dat ze om de toekomst van de aarde geven door één uur lang het licht uit doen.

’s Avonds organiseren Geluksroute0182 en het WNF regioteam Groene Hart samen een concert aan de Spieringstraat 113. Het programma begint om 20.00 uur. Precies om 20.30 uur dooft burgemeester Milo Schoenmaker het licht, waarna bezoekers in het donker verder kunnen genieten van muziek van onder meer Duo Snoeshaen. Het duo bestaat uit Petr Hora en Dion Jansen, de organisatoren van het Goudse muziek- en kleinkunstfestival Huiskamer van de Stad.