Za.28-11: Knutselen en inzamelingsactie Sint

Wist u dat er kinderen zijn die vrijwel nooit een leuk cadeautje krijgen? Ook niet met Sinterklaas of Kerst. Wist u dat deze kinderen gewoon in Nederland wonen?
Leoclub Gouda heeft zich het lot van deze kinderen aangetrokken en een passende actie bedacht! Onder begeleiding van Leoclub Gouda mogen alle kinderen op 28 november a.s. van 10.00-16.00 uur gezellig een Pietenmasker komen knutselen in Winkelcentrum Bloemendaal en zo een bijdrage leveren aan het goede doel!
Op een speciaal knutselterras kunnen de kinderen een masker kleuren en versieren. Nog even uitknippen en klaar is … Piet! Het knutselen is gratis voor de jonge bezoekers van winkelcentrum Bloemendaal, want de ondernemers van het winkelcentrum ondersteunen deze actie. Zij financieren alle knutselmaterialen en doneren daarnaast nog een mooi bedrag aan de Leo’s voor het door hen beoogde goede doel.
Vanzelfsprekend wordt uw donatie voor Stichting Kinderen van de Voedselbank ook op prijs gesteld. De Stichting zorgt er dan voor dat zoveel mogelijk kinderen een leuk sinterklaascadeau ontvangen! De Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich in voor kinderen uit gezinnen waarvan de ouders gebruik moeten maken van de voedselbank en die zelden speelgoed en kleding krijgen.
Daarnaast is er de mogelijkheid om uw gebruikte (bruikbare) speelgoed bij af te geven bij Leoclub Gouda. Het ingezamelde speelgoed wordt geschonken aan Stichting De Kring. Stichting De Kring zet zich o.a. in voor kansarme gezinnen die de mogelijkheid krijgen om na tegenslag een nieuwe start te maken. Ook de kinderen van deze gezinnen hebben het zwaar te verduren. Stichting De kring kan tweedehands, goed bruikbaar speelgoed uitstekend gebruiken voor de decembermaand, zodat deze kinderen in ieder geval weer kunnen spelen.
Heeft u nog goed, bruikbaar speelgoed voor kinderen tot 12 jaar over en wilt u dat doneren? Dan kunt u het speelgoed zaterdag 28 november inleveren bij de stand van Leoclub Gouda in winkelcentrum Bloemendaal. Het gaat om speelgoed dat in goed bruikbare staat verkeerd, zoals: poppen en Barbies, poppenkleertjes en poppenspullen, Playmobil en Lego, autootjes, complete puzzels, lege tekenboekjes, stiften, kleurpotloden, lees- en prentenboekjes en andere spelletjes.