Za.28-11: Alphens Kozakkenkoor

Het Alphens Kozakkenkoor geeft op zaterdag 28 november 2015 een concert in de Dorpskerk in Moordrecht. Op het programma staan Russisch-orthodoxe muziek en romantische en vrolijke kozakkenliederen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Arkadi Gankin uit Wit-Rusland.

De dirigent begeleidt het Kozakkenkoor op bajan, een Russische knoppenaccordeon. Nico van Vliet speelt slagwerk.

Als speciale gaste treedt de zangeres Ekaterina Levental op. Zij komt oorspronkelijk uit Oezbekistan. Ze heeft al veel opgetreden voor de Nationale Opera, Veenfabriek Leiden, Toneelhuis Antwerpen en vele andere podia, maar heeft nog nooit tezamen met een Kozakkenkoor gezongen. Dat wordt een primeur.

Verder is de Russisch-Oekraïense violiste Anna Samoilova uitgenodigd. Zij heeft eerder aan een concert van het koor meegewerkt en de kozakken en het publiek waren zeer onder de indruk van haar spel.

Het koor telt 35 zangers en heeft een aantal eigen solisten. De kozakken kijken in hun achtjarig bestaan terug op een lange reeks van optredens in theaters, kerken, kastelen en kloosters in binnen- en buitenland.

Veel mensen houden van de Russisch-orthodoxe muziek. Zeker als deze prachtige muziek van beroemde componisten als Rachmaninov, Tsjaikovski, Bortnianski en anderen door een mannenkoor wordt gezongen. Het is niet vreemd dat een kozakkenkoor deze liturgische nummers ten gehore brengt. Kozakken zijn altijd zeer trouw geweest aan de tsaar en de Russisch-orthodoxe kerk. De vrolijke kozakkenliedjes maken het programma compleet.

Het concert begint zaterdag 28 november om 20.00 uur. De zaal gaat open om half acht. De toegang is € 15, inclusief een consumptie in de pauze. Het adres van de Dorpskerk is Kerkplein 12 in Moordrecht.

De kerk heeft 220 plaatsen, dus schaf snel kaartjes aan om teleurstelling te voorkomen.
Dit kan op het voorverkoopadres Primera, Smidse 47 te Moordrecht.

Verder zijn kaartjes verkrijgbaar bij de koorleden en eventueel nog aan de kerk voor aanvang van het concert. En via de website www.alphens-kozakkenkoor.nl. De kaartjes worden dan, na ontvangst van de betaling, per post opgestuurd.