Za. 28-10: Symposium over Cornelis de Lange

Gouda – In de Sint-Janskerk in Gouda wordt op 28 oktober een symposium en een kleine expositie over Cornelis de Lange georganiseerd. Wie was deze Goudse regent en hoe raakte hij betrokken bij de Patriottenbeweging?

Op deze laatste zaterdag van de Maand van de Geschiedenis schetst historicus Sander Enderink ter introductie kort zijn band met de Goudse Sint-Jan. Daarna geven Wim Knoops (auteur van Gouda 1787) en Ton van der Schans (docent geschiedenis bij Driestar Educatief) in twee lezingen inzicht in Cornelis de Lange en de politieke tegenstellingen tijdens de roerige jaren 1780.

Het symposium wordt afgesloten met een discussie tussen beide sprekers over de relevantie van de Patriottenbeweging voor het hedendaagse Nederland. De discussie wordt geleid door Tom Hage (voorzitter Stichting Goudse Sint-Jan).

Het symposium begint om 14.00 uur. Vanaf 13.30 uur zijn de deelnemers welkom om de expositie en de grafkapel te bekijken. De entree bedraagt 6 euro gelijk aan de bezoekersprijs van de Sint-Janskerk. Voor Vrienden van de Sint-Jan is de entreeprijs 3 euro.