Za. 28-10: Excursie Nacht van de Nacht

Gouda – Op 28 oktober wordt in Nederland voor de 13e keer de Nacht van de Nacht georganiseerd. Het IVN doet hieraan mee met een ‘nachtelijke’ wandeling om de schoonheid van de nacht te ervaren. Maar waar is het nog donker?

Nederland, en de Randstad in het bijzonder, is een van de meest verlichte plekken in de wereld. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een mooie sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Veel verlichting brandt de hele nacht door. Dat kan minder, bijvoorbeeld bij het aanlichten van gebouwen. En noodzakelijke verlichting kan slimmer en dus spaarzamer.
Met de organisatie van de Nacht van de Nacht wordt aandacht gevraagd voor onnodige lichthinder en besparing van energie op verlichting.

De excursie Nacht van de Nacht vertrekt vanaf de parkeerplaats bij de wielerbaan aan de Goudse Houtsingel, en duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Gratis deelnema, aanmelden via info@ivn-ijsselengouwe.nl met vermelding van het aantal deelnemers.

Advertisements