Za.28-03: Sporten tegen kinderkanker

Den Edel Sport Waddinxveen in actie voor Villa Joep

De grootste actie voor het goede doel in Waddinxveen vindt plaats alweer voor de 10e keer plaats op zaterdag 28 maart.

Onder het motto “Spin, Sport & Swim for Life” -ten bate van Villa Joep het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker- hoopt Den Edel Sport boven de € 100.000,- uit te komen na 5 jaar.

Op zaterdag 28 maart tussen 10:00 uur en 15:00 uur vormt Den Edel Sport het decor van een bijzonder festijn, waarbij sportieve prestaties én het goede doel hand in hand gaan. Er is een spin-, sport en zwemmarathon, waarvan de opbrengsten voor 100% naar onderzoeken tegen neuroblastoom kinderkanker gaan.

Meer dan 250 deelnemers gaan zich tijdens deze Sport, Spin & Swim-marathon letterlijk in het zweet sporten voor het goede doel: Villa Joep, een stichting die zich ten doel stelt om kinderen te genezen van neuroblastoom kanker. Voor het onderzoek is veel geld nodig. Den Edel Sport is één van de 60 VES sportcentra die zich hiervoor gaat inzetten. Al maandenlang is een enthousiaste groep vrijwilligers druk bezig om dit unieke evenement vorm te geven. Het leuke is dat het door zowel medewerkers van Den Edel Sport en Gouwebad de Sniep wordt georganiseerd en dat ook veel lokale bedrijven erbij betrokken zijn en zorgen voor sponsorgelden. Alle opbrengsten komen volledig (dus 100%!) te goede van Villa Joep. Alle deelnemers en bedrijven die op welke manier dan ook sponsoren doen dit geheel belangeloos.

 

Villa Joep draagt de naam van Joep Steijn uit Voorschoten. Hij overleed negen jaar geleden aan neuroblastoom kinderkanker. Joep is maar 4 jaar oud geworden. Direct na zijn overlijden richtten zijn ouders Villa Joep op om geld in te zamelen voor onderzoek naar geneesmiddelen voor deze ziekte. Elk jaar krijgen zo’n 25 kinderen deze ziekte, van wie zo’n 70% overlijdt. Dat is een schrikbarend hoog percentage. Diverse onderzoeken die tot op heden door de acties is mogelijk gemaakt, laten hoopgevende resultaten zien.

 

Datum: zaterdag 28 maart 2015                 

Locatie (adres): Sniepweg 13h, 2742 AR Waddinxveen (naast Gouwebad de Sniep)    

Tijd: 10:00 – 15:00 uur                                

Meer informatie: 0182-613659 of 06-81618638 (Esther den Edel)

www.denedel.nl/villajoep
www.villajoep.nl/pers.php?cat_Id=7&pub_Id=99#471
).

www.ves.nl/spinforlife