Za. 27-10: Première Blokfluitsuite Den Dunnen in Reeuwijk

great image of musical notes on brown parchment paper

Reeuwijk – Zaterdag 27 oktober geven Magda de Jong (blokfluit) en Christiaan Ingelse (orgel en klavecimbel) een concert waarin de Blokfluitsuite van Abraham den Dunnen in première gaat.

De compositie is speciaal voor blokfluit gecomponeerd en het is een mooi gematigd modern werk geworden, waarbij verschillende kanten van de blokfluit worden belicht. Zo worden bijna alle maten fluiten in de zeven delen voorgeschreven en wordt er zowel lyrisch als virtuoos spel gevraagd.

Den Dunnen componeerde in 2016 al een sonatine voor sopraanblokfluit en klavecimbel die ook op het programma staat. Ze spelen verder een bewerking van de schitterende luitsuite BWV 997 van J.S. Bach en een Concerto van C. Graupner.

Advertisements

Het concert vindt op zaterdag 27 oktober vanaf 16.00 uur plaats in de Dorpskerk aan de Kerkweg 2 in Reeuwijk-Dorp. De toegang is 10 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen.

De blokfluit zal in combinatie met de klanken van het kistorgel en klavecimbel op veel verschillende manieren te beluisteren zijn. Als u nieuwsgierig bent naar de verrassende mogelijkheden van de blokfluit bent u van harte welkom op dit concert. Tevens is het mogelijk kennis te maken met de componist die aanwezig zal zijn.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

27-10-2018 09:00