Za.27-08: Drie Alphense muzikanten kiezen de Flierefluiter-winnaar

Op zaterdag 27 augustus wordt door een groot aantal muzikanten gestreden om de Flierefluiter. De Flierfluiter is de prijs voor het beste optreden tijdens het DAT Straatmuziekantenfestival in Alphen aan den Rijn.  Wie dit jaar deze hoofdprijs mag meenemen wordt bepaald door de jury.

Het DAT Straatmuzikantenfestival begint om 11.00 uur in de winkelcentra De Ridderhof en Herenhof. Om 12.00 uur beginnen de muzikanten ook te spelen in het centrum van Alphen a/d Rijn.  De finale  begint om 16.00 uur op het Rijnplein.

Inmiddels stromen de aanmeldingen van muzikanten die gaan strijden om de Flierefluiter binnen. Het niveau van de muzikanten is hoog. Bij de aanmeldingen zitten onder meer de finalisten van vorig jaar Buzzking en BrianSydney. Voor de jury wordt het een hele uitdaging om te bepalen wie de 4 finalisten zijn die tijdens de finale nogmaals optreden voor het winkelend publiek.

Advertisements

De jury bestaat dit jaar uit 3 Alphense muzikanten. Naast het maken van muziek, zetten ze zich  alle drie, op geheel eigen wijze,  in voor muzikanten.

René Driesen probeert als fractievoorzitter van GroenLinks  meer muziek in de politiek te krijgen.  DAT Straatmuzikantenfestival juicht  dit toe en hoopt dat meer gemeenteraadsleden hun belangstelling tonen voor muziek en muzikanten tijdens het festival. Daarnaast wordt René regelmatig gevraagd als jurylid en is hij mede oprichter van PopPlatformAlphen.

Mike Schuurman, de gitarist van No Harm, is naast René ook  jurylid.  Samen met zijn vrouw is Mike sinds een paar jaar eigenaar van Hendrick’s Pub. Als rasmuzikant kan het niet anders dan dat er regelmatig live akoestische muziek te horen is in hun Pub.

De derde jurylid is Maurice van Tol. Hij geeft met zijn Alphense Popschool Alphenaren de kans om muzikant te worden en stoomt ze klaar om op te treden bij het volgende DAT Straatmuzikantenfestival.