Za.27-02: The Crucifixion van John Stainer uitgevoerd in de Ontmoetingskerk

Op zaterdag 27 februari 2016 zal The Crucifixion van John Stainer worden uitgevoerd in de Ontmoetingskerk te Bodegraven. Een projectkoor met ervaren zangers o.l.v. Corné Hoogerbrug zorgt voor de uitvoering met medewerking van Hans Dijkgraaf (bas), Martin Vermeer (tenor), Hugo van der Meij (vleugel) en Jan Rozendaal (orgel). Zeer bijzonder is dat dit Engelse stuk deze keer in het Nederlands wordt gezongen op teksten van Hans de Ruiter.

The Crucifixion is gecomponeerd in 1887 door John Stainer (1840-1901). Het werk is geschreven voor tenor en bas, gemengd koor en orgel. De hymns kunnen in wisselzang door koor en aanwezigen gezongen worden. Stainer koos voor dit werk de tekst van J. Sparrow-Simpson. In deze tekst komen o.a. de zeven kruiswoorden aan de orde. Voortdurend wordt de vraag gesteld aan de gemeente (luisteraar) wat de waarde van het lijden van Christus is voor het persoonlijk leven. Muziek was in die tijd dan ook een vereiste in de opbouw van het geestelijk leven. Het verhaal begint op het moment, waarop de Heere Jezus met zijn discipelen in de Hof van Gethsemané komt en eindigt met een triomfantelijke hymne van hoop en dank. Bij het op muziek zetten van de tekst zocht Stainer naar een verhoging van de emotionele (niet sentimentele) uitwerking van de vocale lijnen.

Het concert begint om 19.30 uur, de entree is € 12,50 – kinderen t/m 12 jr. gratis. Bij reserveren via reservering@janrozendaal.nl ontvangt u € 2,50 korting p.p. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar. Verdere info: www.janrozendaal.nl. Het adres van de kerk is: Spoorstraat 11.

Advertisements