Za. 26-5: Derde editie van De Witte Waslijn

Gouda – Op zaterdag 26 en zondag 27 mei zijn weer de Goudse Hofstededagen en dat betekent dus op het erf van Bloemendaalseweg 48, 48-1 en 48-2 de derde editie van De Witte Waslijn. Twee dagen genieten van ambachten, kunst, creatieve uitspattingen en muziek.

Alleen, zonder witte was zou De Witte Waslijn de Witte Waslijn niet zijn. Vorig jaar vulde jullie wasgoed een heel weiland. Dit jaar vullen we graag nóg een weiland erbij. Al jullie mooie, lieve, wonderlijke wensen en hartenkreten hebben we bewaard en kleuren het weiland alweer mooi wit, maar er kan en moet nog veel meer bij. Daarom de oproep aan een ieder om je witte goed in te leveren!

Omdat 2018 het Roze Jaar is in Gouda, staat ook De Witte Waslijn in het teken van #diversiteit. Het is een groot goed dat we allemaal mogen zijn wie we willen zijn. Niet overal is dit een verworven recht of een vanzelfsprekendheid. En ook hier in Nederland blijkt het helaas niet altijd of voor iedereen zo vanzelfsprekend als dat het zou moeten zijn.

Advertisements

Voorzie je witte was van je wensen en dromen voor jezelf, je omgeving of de wereld en breng dit bij het inleverpunt wat we vanaf nu weer dagelijks aan de Bloemendaalseweg hebben staan, dan zorgen wij ervoor dat jullie wensen komen te wapperen in de wind. Help ons De Witte Waslijn nog groter te maken en zoveel mogelijk dromen en wensen mee te laten waaien met de wind.

Tijdens de Hofstedendagen hopen we jullie te mogen verwelkomen bij ons op het erf om te dwalen langs de vele meters waslijn en je te verwonderen over het prachtige werk van de verschillende kunstenaars die we weer aan ons hebben weten te binden. Ze tonen niet alleen hun werk op het gebied van: fotografie, grafische kunst, keramiek, schilderijen, ambachtelijk scheerzeep, pestoproeverij, jeneverstokerij en mozaïek, maar je kunt dit ook kopen.

Roze Jaar Gouda is aanwezig en je kunt bij hen op de foto, Annemiek Engelen geeft een improvisatietheater workshop voor kids op zaterdag om 14.00 uur, Maaike Hoonhout maakt vluchtige kunststukjes van potloodslijpsel, Loes Vork is aanwezig met haar papercraft werk, De Verhalenwinkel brengt de meest prachtige kinder(prenten)boeken mee, Salventius laat zien hoe hij zijn portretten-uit-een-lijn maakt en bij Marlinda Weijers kunnen kinderen mozaieken!.

Natuurlijk bakken wij ook dit jaar de pannenkoeken weer bruin, schenken we overheerlijke verse vruchtensapjes en dj Johan Draait plaatjes.

Op zondag hebben we een uitgebreid podium programma in de wei, met:
Singer-songwriter Linda Kreuzen, stadsdichter Joost Reichenbach en dichters Hanneke Leroux & Corie Grootendorst, improvisatietheatergroep Showtje Ongeregeld en singer-songwriter Moongeist. We starten de zondag in de wei met een yoga clinic van Jolanda Goudswaard.

Kortom, er is te veel om op te noemen en daarom kun je maar beter zelf een kijkje komen nemen. Je bent zowel zaterdag als zondag tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom op het erf van Bloemendaalseweg 48, 48-1 & 48-2.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

26-05-2018 11:57