Za.26-09: ATP Eenakterfestival Concordia Haastrecht

Zaterdag 26 september vindt in Cultureel Centrum Concordia, Haastrecht, de 29ste editie van het ATP Eenakterfestival plaats. Dit festival wordt jaarlijks georganiseerd door het ATP -Amateur Theater Promotie- en dient als extra platform voor de aangesloten toneelverenigingen om zichzelf, via een kort toneelstuk, te promoten aan het publiek.

Dit jaar spelen vier verenigingen op één avond verschillende eenakters, die elk maximaal een half uur duren. Op de planken verschijnen De Goudse Komedie, Het Voetlicht, De Schijnwerper en Artoha. Zij spelen achtereenvolgens ‘Uitzichtloos’, ‘Binnen in de regenboog’, ‘Een soort Alaska’ en ‘Vissen’. Op maandagavond 5 oktober zullen twee professionele beoordelaars, Eddy Geerlings en Reinier van Mourik, ten overstaan van regie en spelers de stukken evalueren en voorzien van commentaar en adviezen.

Met twee voorstellingen voor de pauze en twee erna maken de verenigingen gezamenlijk een complete avond, waarin allerlei soorten van toneel te zien zijn. Het Eenakterfestival is een uitgelezen kans voor het publiek om te zien wat de verschillende verenigingen op hun repertoire hebben staan. Maar bovenal om te genieten van de variatie in theater binnen onze regio, voor een aantrekkelijke prijs en op een leuke locatie.