Za. 25-11: Een kistorgel voor Duo Passionate

Reeuwijk – Duo Passionate geeft op zaterdag 25 november van 16.00 tot 17.00 uur een concert waarbij het nieuwe kistorgel gepresenteerd zal worden. Met de aanschaf van dit kleine orgel gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Het duo bestaat uit Magda de Jong (blokfluiten) en Jaap-Jan de Rooij (toetsen). Duo Passionate geeft concerten op allerlei locaties, ook waar geen instrumenten aanwezig zijn. Met de aanschaf van een eigen klavecimbel in 2014 werd het al mogelijk ook kinderconcerten te geven op bijvoorbeeld scholen, maar met de aanschaf van het kistorgel zijn de mogelijkheden aanzienlijk uitgebreid.

Tijdens een feestelijk concert in de Dorpskerk van Reeuwijk-Dorp zal ook een toelichting gegeven worden op de bouw van het kistorgel. Op het programma staan werken van de onbekende, maar zeer interessante componist Ignazio Sieber, J.S. Bach en ook zal een eigen compositie van Jaap-Jan de Rooij in première gaan.

Advertisements

De toegang tot dit concert is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Het adres van de kerk is: Kerkweg 2 in Reeuwijk-Dorp.