Za. 24-11: Het geheim van Sinterklaas, hoe heet de beer van Knuffelpiet?

Zaterdag 24 november is het weer tijd voor Het Geheim van Sinterklaas. Zoals we de 17e november bij de intocht al hoorden heeft knuffelpiet een beer, de beer logeert nu in het huis van Sinterklaas in Museum Gouda. Maar hoe heet die beer ook weer? Piet wist het ook even niet meer.

In een zevental winkels verspreid over de binnenstad kunnen knuffelberen gespot worden in de etalages, elk heeft een letter in de pootjes. In de binnenstad kun je een kleurplaat met plattegrond gratis ophalen. Daar staan vakjes op en als je in de winkels op de plattegrond de letters gevonden hebt en in het juiste vakje worden ingevuld, dan komt de naam tevoorschijn.

Kom je met je ingevulde kleurplaat de naam vertellen bij Sinterklaas in Museum Gouda? Dat is Sint’s logeeradres deze periode. De eerste 100 kinderen die Sint met een bezoek vereren, krijgen een vrijkaartje voor het Circus van Sinterklaas, dat dit jaar op koopzondag 2 december in de Goudse Schouwburg plaatsvindt. Deze kaartjes worden aangeboden door de ondernemers van de binnenstad.

Sinterklaas is tussen 12.00 en 17.00 uur aanwezig in het Huis van Sinterklaas in Museum Gouda, entree Oosthaven 9. (Sint knapt een uiltje tussen 13.30 en 14.00 uur). De (kleur)plaat met plattegrond is gratis af te halen in de (meeste) winkels in de binnenstad, bij het VVV en Museum Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
24-11-2018 09:00