Za. 24-09: Gouds Vrouwenvocaal Switches verzorgt St. Jan concert

Op zaterdagmiddag 24 september treedt Vrouwenvocaal Switches op in de Goudse St. Jan.
Het concert in de succesvolle reeks “Zomerconcerten in de St.Jan” wordt dit keer geheel verzorgd door Goudse amateurmusici van hoog niveau. Naast Vrouwenvocaal Switches o.l.v. dirigent Hans van Rutten is gitariste Jannemieke de Jong te beluisteren.
Switches brengt “Voces Mysticae”, een programma van a-capella gezongen liederen rondom de menselijke zoektocht naar het hogere. Naast kerkelijke muziek staan er ook liederen op het repertoire die op een andere manier uitdrukking geven aan het verlangen naar een betere wereld.

Switches vierde dit jaar haar vijfjarig bestaan. Het koor werd in 2011 opgericht om de aandacht te vestigen op de overvloed aan prachtige maar vaak onbekende muziek die voor vrouwenkoor is geschreven. Zij doet ook in dit concert haar naam eer aan. Het koor switcht tussen uiteenlopende muziekstijlen en genres. Het oudste lied dat in dit concert zal klinken werd gecomponeerd in de 12e eeuw, het meest moderne in 2012.

Ook Jannemieke de Jong die de instrumentale intermezzi zal verzorgen, legt zich toe op een zeer gevarieerd repertoire.
Switches telt elf zangeressen. Dirigent Hans van Rutten leidt naast Switches diverse andere koren en is daarnaast blokfluitist en ademtherapeut. Switches verwelkomt graag nieuwe leden en houdt daarom op dinsdagavond 1 november a.s. een open repetitie. Voor het volledige programma en voor meer informatie over Switches zie www.switchesgouda.wordpress.com.
St. Jans kerk Gouda, zaterdag 24 september, aanvang 16.00 u. Toegang gratis.

Advertisements