Za. 23-9: Archeon Culinair

Alphen aan den Rijn – Het is proeven, smullen, vingers aflikken, drinken, ruiken en keuren van hapjes, spijzen en lekkernijen uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen, op zaterdag 23 en zondag 24 september in het Archeon. Alles met de inspirerende aanwezigheid en expertise van de befaamde Pierre Wind.

Pierre Wind is beide dagen in de weer met insectenhapjes uit de prehistorie, Romeinse gerechten voor jong en oud, tot het middeleeuwse braadstuk. Als je in het mesolithicum leefde, was je vooral bezig met jagen en verzamelen. Je at vis, klein wild, noten en wortels van struiken of vruchten. In Archeon zijn de jager-verzamelaars bezig met het braden van vlees, maar ze schuwen ook het eten van insecten niet. Deze zijn erg voedzaam. Probeer zelf ook eens een meelworm te eten, als je durft! Bij de eerste boeren is men bezig met het bakken van brood en maken van kaas en er wordt ook al een soort bier gebrouwen.