Za. 23-6: Concert Duo Vera in Gouda

Gouda – Zo’n anderhalf jaar geleden kwam dwarsfluitiste Mirjam Hardenbol in Gouda wonen. Ze geeft hier inmiddels les aan verschillende enthousiaste fluitleerlingen. Op zaterdag 23 juni brengt ze haar muziek ten gehore in een concert met het onlangs opgerichte ensemble Duo Vera.

De afgelopen jaren volgde Mirjam haar studies aan het Conservatorium van Maastricht, waar ze in juni 2017 haar masterdiploma haalde. Het laatste jaar van haar studie woonde ze al in Gouda en reisde heen en weer voor haar lessen. Het kleinschalige, maar bruisende van de Goudse binnenstad inspireert haar. De bijna zuidelijke vriendelijkheid van de mensen stimuleert en het leven van de stad, met platteland zo om de hoek, biedt haar de inspiratie die ze wil vertalen in haar muziek.

Er is een enorme schat aan muziek opgeschreven, waar iedereen van zou moeten kunnen genieten! Nu kun je van bladmuziek zelf moeilijk genieten, dat zijn slechts een rij bolletjes op papier. Tegelijkertijd geven die bolletjes wel een kijkje in het hart van de componist die ze opschreef en zijn ze een soort ‘geheimcode’ voor melodieën, ritmes en zelfs emoties. Pas met het spelen van de bladmuziek veranderen die bolletjes in echte muziek en is ze bereikbaar voor iedereen. Mirjams uitgangspunt is zo goed mogelijk te achterhalen wat de muziek eigenlijk te zeggen heeft. Zo laat ze de kracht van de muziek zelf spreken voor iedereen die het wil horen.

Advertisements

Het mooist vindt ze te spelen in de kleine setting van zogeheten kamermuziek. Daarom heeft Mirjam haar krachten gebundeld met Teresa Tringali, een Italiaanse gitariste. Ze hebben elkaar op het conservatorium leren kennen en zijn sinds begin dit jaar samen gaan spelen als Duo Vera. Ze spelen veel verschillende stijlen, van Giuliani’s klassieke stukken tot de vrolijke en meeslepende tango’s van Piazzolla. Hun eerste concerten speelden ze afgelopen februari tijdens een tour naar Milaan, maar nu brengen ze hun muziek ook naar Mirjams thuisstad – Gouda.

Meer informatie over Duo Vera kunt u vinden op duovera.com. Wil je 23 juni ook bij het concert in de Sint Joostkapel aanwezig zijn? Dan kun je hier ook je tickets boeken.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

23-06-2018 13:34