Za.23-04: Ruil- en determinatiedag in Streekmuseum Reeuwijk

Zaterdag 23 april 2016 organiseert Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3 in Reeuwijk in samenwerking met Pijpelogische Kring Nederland de jaarlijkse “PKN Ruil- en Determinatie Dag” Op deze dag worden lezingen verzorgd voor PKN-leden.
Streekmuseum Reeuwijk is gevestigd in een voormalige boerderij en heeft een rijke collectie over de geschiedenis en ambachten van de streek. Belangrijk is het verhaal over de turfwinning in het veengebied.
Ook heeft het Streekmuseum een omvangrijke collectie foto’s, een uitgebreide genealogie van “Het Groene Hart”, met de nadruk op Het Reeuwijkse Land en een kleine bibliotheek met boeken en publicaties uit de streek.
Het Streekmuseum is vanaf 10.30 open voor iedere belangstellende die zijn of haar kleipijpen of pijpenkoppen wil laten determineren of iets meer over de PKN willen weten.
De PKN is een stichting voor onderzoek naar historische tabakspijpen die tot doel heeft de kennis over de geschiedenis van tabakspijpen en tabacologie te bevorderen.
Op vertoon van uw Donateurskaart of het entreebewijs van het museum kunt het museum bezoeken en uw u pijpenkopjes of kleipijpen laten determineren.
www.streekmuseumreeuwijk.nl

Openingstijden Museum:
zaterdag 10.00 – 17.00 uur
zondag 13.00 – 17.00 uur
Toegangsprijzen:
volwassenen € 4,00
kinderen tot 12 jaar € 2,50