Za. 23-02: ‘Dromerige landschappen’

In het gebouw van Stichting Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn vindt op zaterdag 23 februari de opening plaats van de expositie van de in Weesp woonachtige kunstenares Renée Blom. Zij laat tot en met 22 april onder de titel ‘dromerige landschappen’ zien hoe zij zich met grafische technieken bij uitstek weet uit te drukken.

Als beeldend kunstenaar maakt Renée Blom voornamelijk gebruik van grafische technieken: hout- en linosnedes, etsen en geëtste lino’s. “Het verbaast mij steeds meer hoezeer de eeuwenoude technieken mij in staat stellen mijn kijk op de huidige tijd weer te geven. Daar kan geen computer tegenop.”

Intuïtief
De bedoeling van Renée Blom is niet het landschap zo mooi mogelijk weer te geven. Zij stelt zich open voor de manier waarop het landschap zich aan haar voordoet. Lijnen, vormen, structuur, huid, kleur en atmosfeer van de natuur laat zij op zich inwerken. “De beelden komen intuïtief tot stand, waarbij ook muziek of gedichten in belangrijke mate de stemming bepalen.”

Inloop kinderen
Op zondagmiddag 17 maart zijn van 14.00 – 15.30 met name kinderen in het Bezoekerscentrum De Veenweiden van harte welkom om onder haar leiding van de kunstenares een grafisch kunstwerkje te maken dat mee naar huis kan worden genomen.

23-02-2019 09:00

Advertisements