Reeuwijk – Tijdens de tentoonstelling ‘Wecken, zouten en drogen’ conserveren in grootmoeders tijd, laten een aantal vrijwilligers van Streekmuseum Reeuwijk zien hoe je zelf zuurkool kunt maken. Lekker ouderwets en ambachtelijk.
Zuurkool is gesneden witte kool die geconserveerd wordt door de inwerking van melkzuurbacteriën. De expositie ‘Wecken, zouten en drogen’ die tot en met 25 november duurt, bestaat uit een groot aantal voorwerpen die in deze streek tot circa 1960 werden gebruikt ten behoeve van verschillende conserveringsmethoden.
De demonstratie zuurkool maken vindt plaats op zaterdag 22 september om 14.30 uur in Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3. Het museum is geopend op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijzen zijn 4 euro voor volwassenen en 2.50 euro voor kinderen tot twaalf jaar. Voor kinderen tot 4 jaar en donateurs gratis.
Voor meer informatie zie www.streekmuseumreeuwijk.nl
Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl
22-09-2018 14:57