Za.21-11: Concert Gouds Mannenvocaal

Op zaterdag 21 november geeft het Gouds Mannenvocaal een concert in de Hervormde kerk in Haastrecht. Het Gouds Mannenvocaal voert het programma American Dream uit met Amerikaans koorrepertoire.

Amerika, het land van van barbershopsinging, van jazz en een traditie van spirituals, opwekkingsliederen en zoetgevooisde klanken. Ook jonge moderne componisten hebben er een duidelijke eigen stijl. Zo komen 20 en 21e eeuwse componisten als Gerschwin, Lauridsen, Whitacre en Copland voorbij. Prachtige koormuziek, pareltjes en snapshots uit een brede cultuurhistorie.

We hebben weer onze vaste solisten:
Martin van Broekhoven, die ons bij een aantal nummers begeleidt, speelt een stuk van Astor Piazzolla die naast Buenos Aires en Parijs ook in New York heeft gewoond en gewerkt. Dan een Ragtime van Scott Joplin die door de film The Entertainer heel bekend is geworden.

De mezzosopraan Karolina Hartman zingt eerst liederen van Duitse componisten die voor de naziterreur naar de VS waren gevlucht samen met o.a. Bertolt Brecht en na de pauze heel bijzondere liederen van Jake Heggie, een van de grote Amerikaanse componisten van deze tijd.

Kortom, momenten van herkenning en een aanvulling van uw kennis van Amerikaanse muziek.

Het geheel staat onder leiding van Leo Rijkaart.

Het concert vindt plaats op zaterdag 21 november in de NH Kerk in Haastrecht (Kerkstraat 1). Aanvang 20.00 uur. Kerk open om 19.30 uur.

De toegangsprijs is €15 (inclusief programma). Kaarten verkrijgbaar bij koorleden, via de website www.goudsmannenvocaal.nl of in de kerk.