Za. 21-10: Orgel- en vioolconcert

Gouda – Violiste Marijke Schaap en organist Bas de Vroome geven een concert in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente.

Marijke (1989) studeerde in 2014 af aan het CODARTS conservatorium in Rotterdam en speelt onder meer bij de Laurenscantorij in Rotterdam, het Nationaal Jeugdorkest en is concertmeester van diverse (barok)ensembles.

Bas de Vroome (1962) studeerde onder meer bij Piet Kee en Klaas Bolt. Hij won een groot aantal eerste en tweede prijzen bij orgelconcoursen. Bas is hoofdorganist van de Oude- en Nieuwe Kerk in Delft en als hoofdvakdocent verbonden aan het CODARTS conservatorium in Rotterdam. Daar ontmoette hij Marijke Schaap, waarna zij verschillende keren samen hebben opgetreden in de combinatie klavecimbel/orgel en viool.

Op 21 oktober voeren zij werken uit van onder meer Corelli, Bach en Rheinberger. Deze muziek komt fraai tot zijn recht in combinatie met het prachtige Van Vulpen orgel en de akoestiek van het kerkgebouw. Er zal ook samenzang van enkele Geneefse psalmen zijn.

Na afloop gelegenheid om met publiek en concertgevers na te praten onder het genot van een bakje koffie of thee. De toegang is gratis, er wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Aanvang 20.00 uur, adres Nieuwe Gouwe Oostzijde 2b.