Za.21-03: Voorstellingen Jeugdtheaterhuis

Op zaterdag 21 en zondag 22 maart staan de voorstellingen van de productiegroepen van het Jeugdtheaterhuis Gouda voor het eerst op het toneel. MacBitch, Like us! en RUIG worden gespeeld in de theaterzaal van Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34 in Gouda. De leerlingen werken al sinds de start van het seizoen onder leiding van professionele regisseurs aan de drie voorstellingen. Meer informatie en kaartverkoop via www.jeugdtheaterhuis.nl

 

MacBitch

Advertisements

In MacBitch (12+) is de machtsbeluste Lady Macbeth aan het woord. Nadat zij haar man aanzet tot het vermoorden van de koning, zal zij ditmaal haar rol met verve dragen. De voorstelling is een bewerking van twee bestaande toneelteksten. MacBitch wordt gespeeld op zaterdag 21 maart om 19.00 uur en zondag 22 maart om 15.30 uur.

 

Like us!

Like us! (10+) is een scherpe voorstelling over ons leven met sociale media en smartphones. Telefoon uit? Nee hoor, laat maar aan. Dat doen de spelers ook! De voorstelling is geïnspireerd op ideeën en teksten van de leerlingen. Like us wordt gespeeld op zaterdag 21 maart om 20.15 uur en op zondag 22 maart om 13.00 uur.

 

RUIG

RUIG (10+) wordt gespeeld door negen meisjes. Maar verwacht vooral geen roze en tule, geen tranen en gezeur. Ook meisjes kunnen one-of-the-guys zijn. De voorstelling is geïnspireerd op ideeën en teksten van de leerlingen. RUIG wordt gespeeld op zaterdag 21 maart om 21.30 uur en zondag 22 maart om 14.15 uur.

 

Jeugdtheaterhuisfestival

MacBitch, Like us! en RUIG zijn ook te zien op zaterdag 11 april en zondag 12 april tijdens het Jeugdtheaterhuisfestival in het Maaspodium in Rotterdam. Tijdens dit festival spelen alle productiegroepen van het Jeugdtheaterhuis uit Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gorinchem, Gouda, Leiden en Maassluis in totaal 10 voorstellingen. Het is voor het eerst dat het Jeugdtheaterhuisfestival in Rotterdam plaatsvindt. Kaarten á € 7,50 / € 5,00 zijn verkrijgbaar via het Jeugdtheaterhuis.

 

Over het Jeugdtheaterhuis

Stichting Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland stimuleert kinderen en jongeren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken. De jeugd van 4 tot 21 jaar kan hier theaterlessen volgen en meespelen in voorstellingen. Het Jeugdtheaterhuis probeert met kunsteducatieve workshops en projecten op scholen voor primair en voortgezet onderwijs ook kinderen en jongeren te bereiken die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen. Naast de afdeling in Gouda, is het Jeugdtheaterhuis actief in Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gorinchem, Leiden en Maassluis. Meer informatie is te vinden op www.jeugdtheaterhuis.nl

jeudtheaterhuisvoorstelling