Za.21-02: Voorjaarsconcert Toonkunst Plus

Op 21 februari kunt u gaan genieten van het naderende voorjaar door het concert van Toonkunst Plus Gouda  te bezoeken, dat wordt uitgevoerd in de Ark, ’t Kerkestuk 1 in Reeuwijk. Onder het motto van Natuurlijk en Bovennatuurlijk zal een bonte stoet van kleine en grote dieren, fabels en geesten en Het Voorjaar de revue  passeren:  Der Frühling van Sergej Rachmaninov.

Les Djinns van Gabriël  Fauré vertelt van geheimzinnige djinns, Der Floh bezoekt volgens de tekst vooral de vrouwen  in het gezelschap. Speciaal voor Toonkunst Plus is een moderne componist, Jetse Bremer,  aan de slag gegaan en heeft drie odes aan De Leeuw op muziek gezet: van Annie M.G. Schmidt  “De leeuw is los”, “De Leeuw”  van De Schoolmeester en van Kees Stip ” Hier lig ik”, over een volledig losse leeuw. Dit heeft geresulteerd in een geestige uitvoering. En niet toevallig heet de dirigent van Toonkunst Plus Gouda Leo Rijkaart.

Behalve van het koor  kunt u ook genieten  van het pianospel van de vaste begeleider van Toonkunst Plus, Martin van Broekhoven, en van de bas/bariton Vincent Spoeltman, die met het koor en als solist zal optreden. Kaarten voor het concert zijn te koop bij de penningmeester( 0182-531808), via de website www.toonkunstplusgouda.nl, bij de leden van het koor en aan de kerk voor aanvang van het concert, dat om 20.00 uur zal beginnen.

Advertisements