Za.21-02: Concert Fatale Liefdes in Museum Gouda

Op 21 februari om 15.30 uur geven Anke van der Bijl (fluit) en Aad van der Velde (piano) een concert met muziek gebaseerd op liefdesgeschiedenissen met tragische afloop.

Zij spelen werken van Gluck, Schubert, Reinecke en Poulenc.

Sprookjes eindigen steevast met “ En ze leefden nog lang en gelukkig “. In het echte leven loopt het vaak anders. Veel liefdesgeschiedenissen eindigen tragisch.
Liefdesverdriet is al eeuwen een bron van inspiratie voor prachtige poëzie, literatuur, beeldende kunst en muziek.

Advertisements

De Goudse fluitiste Anke van der Bijl geldt als specialist op het gebied van muziekeducatie voor het jonge kind. Na haar conservatorium studie volgde zij daartoe vervolgopleidingen in Engeland, Zwitserland, Italië en Japan. Zij was mede oprichter van het Gouds Kinderorkest en was er ruim 10 jaar dirigent. Sinds 1987 geeft ze leiding aan Fluitschool Flautissimo te Gouda. Daarnaast geeft Anke trainingen en masterclasses aan muziek docenten in diverse Europese landen. Ook is ze veelgevraagd gastdocent bij internationale workshops.

Aad van der Velde is pianist, hoboïst en dirigent. Aan het het Amsterdams Conservatorium studeerde hij piano bij Debora Land en hobo bij Carlo Ravelli. Door orkestspel en koorbegeleiding kwam hij in het directie circuit terecht. Vervolgens ging hij naar het Rotterdams Conservatorium en studeerde daar bij Arie van Beek orkestdirectie.
Sindsdien houdt Aad zich bezig met ensemblespel, het begeleiden van koren en solisten alsmede het dirigeren van koren en orkesten,
waaronder het Gouds Symfonieorkest.

Het concert vindt plaats op 21 februari in de Gasthuiskapel van Museum Gouda en is gratis voor bezoekers met een geldig entreebewijs. Aanvang 15.30 uur.