Za.20-12: Groot Bodegraafs Kerstkoor met Miranda van Kralingen

Dit jaar organiseert het Bodegraafs Vocaal Ensemble (BVE) voor de 20e keer haar jaarlijkse kerstconcert. En vanwege het 4e lustrum wordt deze editie extra feestelijk.
De 60 leden van het BVE zijn weer met zo’n 50 gastleden aangevuld en vormen zo het Groot Bodegraafs Kerstkoor. Dirigent John Bouwmans heeft een zeer afwisselend programma samengesteld met kerstrepertoire in diverse talen, waaronder dit jaar bijvoorbeeld liederen in het Frans, Italiaans, Spaans en Russisch. Maar uiteraard komen ook traditionele Nederlandse kerstliederen aan bod. Laat u dus verrassen!
Bijzondere medewerking wordt verleend door de bekende sopraan en operazangeres Miranda van Kralingen, die ook in 2009 samen met het kerstkoor optrad en ongetwijfeld net als toen van het concert een bijzondere belevenis zal maken. Zij zingt zowel een aantal liederen solo – waaronder het Ave Maria van Schubert dat zij in 2002 zong bij het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima – als samen met het koor. En zoals eigenlijk bij een kerstconcert hoort, wordt ook een instrumentale bijdrage geleverd en wel door het SPON Koperensemble, een ensemble van zes koperblazers, dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld. De begeleiding van het koor is in handen van pianist Cees-Willem van Vliet.
Het concert is op zaterdag 20 december om 20.30 uur in een mooi versierde Ontmoetingskerk in de Spoorstraat. De kerk is vanaf 20.00 uur open. Kaarten kosten € 10 en zijn verkrijgbaar bij Sigarenmagazijn Liesbeth de Vries, Kerkstraat 17a in Bodegraven en daarnaast bij de leden van het Bodegraafs Vocaal Ensemble en via de website www.bodegraafsvocaalensemble.nl.