Vr. 20-09: Expositie Henrique van Putten bij Galerie Van Slagmaat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

WOERDEN – Beeldend kunstenares Henrique van Putten uit Gouda maakt al 20 jaar wonderlijke dieren en fantasiecreaties met textiel. Dat zijn geen knuffelbeesten, eerder spiegels voor volwassenen. Vanaf vrijdag 20 september 2019 exposeert zij solo bij Galerie Van Slagmaat met haar kunstzinnige oogst van de laatste twee jaar.

De fabeldieren van Henrique van Putten (1977 Nijkerkerveen; Hogeschool voor de KunstenConstantijn Huygens) vertellen iets over het menselijk leven. Zij belicht vooral onze tekortkomingen, die ze op vertederende en kunstzinnige wijze verbeeld met figuratieve en kleurrijke beeldelementen.
Die combinatie is tegenstrijdig en roept vragen op: dat wat je ziet is niet altijd wat het lijkt. Haar geloof inspireert Henrique indirect tot het maken van kunstwerken. Bij haar pogingen zich tot God te verhouden staat het menselijk tekort, ‘La condition humaine’, centraal: de mens is een beperkt wezen
en wordt voornamelijk gedefinieerd door zijn of haar tekorten. Haar ideeën daarover vertaalt ze naar fabels en daaruit volgen dieren of fantasiecreaties.

Belangstellenden zijn zeer welkom bij de officiële opening van de expositie op zaterdag 21 september 2019 om 15.30 uur door oud-Woerdenaar en beeldend kunstenaar Pepijn van den Nieuwendijk (keramist, kunstschilder, tekenaar) die in 2018 een solo in de galerie had. Zowel in het werk van Henrique als Pepijn spelen fantasiedieren een hoofdrol.

Advertisements

De solo-expositie van Henrique van Putten is te zien van vrijdag 20 september tot en met zaterdag 2
november 2019 bij Galerie Van Slagmaat, Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden. De galerie is geopend op vrij- en zaterdag van 10-17 uur, zondag 6 oktober van 10-17 uur, woensdag 9 oktober vanaf 19.30 uur (i.v.m. performance) en zaterdag 19 oktober vanaf 19.30 uur (concert). Kijk voor meer informatie op www.galerievanslagmaat.nl

20-09-2019 09:00