Za. 2-9: Start expositie Kunstuitleen Gouda gaat internationaal

Gouda – In de loop der jaren hebben bijzondere kunstwerken van internationale kunstenaars hun weg naar Kunstuitleen Gouda gevonden. In september en oktober exposeert de kunstuitleen werken van onder meer Pierre Alechinsky, Joseph Beuys, Louise Bourgeois, Enzo Cucchi, Cole Morgan, Pablo Picasso, Roger Raveel en Roland Topor.

“Speciale aandacht vragen we voor de Britse kunstenaar David Hockney (1937), die één van de bekendste kunstenaars van de wereld is. Thema’s in zijn werk zijn zwembaden, portretten en landschappen. Hockney is gefascineerd door de manier waarop wij kijken en probeert de ruimtelijkheid van wat we zien, bijvoorbeeld een landschap, te vangen door het in meerdere schilderijen naast elkaar vast te leggen. Hiermee probeert hij de beperking van het lineair perspectief te ontstijgen. De kunstenaar gebruikt altijd heldere lijnen en frisse kleuren. Zijn werk is dan ook een feest om naar te kijken. Overigens is hij niet alleen schilder, maar ook graficus. In het verleden maakte hij etsen en litho’s, maar tegenwoordig maakt hij fotocollages en digitale prenten met de iPad.
In de tentoonstelling is ‘A Bigger Book’ te zien, de gesigneerde Limited Collector’s Edition met een boekstandaard van ontwerper Marc Newson. Bovendien kunt u één van de iPad tekeningen bewonderen die David Hockney voor deze editie liet maken (oplage 250).”

De tentoonstelling ‘Kunstuitleen Gouda gaat internationaal!’ loopt van 2 september tot en met 28 oktober 2017. De kunstuitleen is gevestigd aan de Blekerssingel 40 in Gouda en is open op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, donderdag van 13.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Parkeren kan op de eigen parkeerplaats, die te bereiken is via de Boelekade. Voor meer of andere informatie kan men de website www.kunstuitleengouda.nl raadplegen of volg Kunstuitleen Gouda op Facebook.