Za. 2-9: Open erven-ochtend

De erfvogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard helpt erfeigenaren om hun erf geschikter te maken voor erfvogels, zoals kerkuil, boerenzwaluw, putter, spotvogel en ringmus. Op 2 september organiseert de werkgroep met een aantal deelnemers aan het erfvogelproject een ‘Open erven-ochtend’. Iedereen is welkom van 10.00 tot 13.00 uur.

Begin september bloeien de tuinen nog volop en zijn er veel insecten. Ook hebben veel plantsoorten dan al bessen en zaden gevormd zodat zichtbaar is hoe u voor voedsel voor vogels in de herfst en winter kunt zorgen. September en oktober zijn dé plantmaanden voor vaste planten en de winter is de plantperiode voor bomen en struiken. Op onderstaande adressen kan men zien dat goed gekozen planten in de siertuin en wat voorzieningen op het erf een mooi resultaat geven en tegelijk aantrekkelijk voor vogels kunnen zijn. Kortom, een goede gelegenheid om u te laten inspireren en praktische ideeën op te doen. De volgende zes deelnemers aan het erfvogelproject heten u van harte welkom op hun erf:

Jan en Anneke van Arkel, Koolwijkseweg 35, Stolwijk
Ab en Adri Bongers, Bovenberg 118, Bergambacht
Jaap Graveland, Westeinde 37, Berkenwoude (*)
Annelies en Herman Groothuis, Oost-Vlisterdijk 42, Vlist
Imelda Kloosterman, Lekdijk 32, Ammerstol
Kea en Peter Koot, Lekdijk west 83, Bergambacht (Beeldentuin http://www.delekinbeeld.nl/)

Advertisements

(*) Hier kunt u ook pas gemaakte jam, siroop en chutney kopen, gemaakt van de oogst van eigen erf, gemaakt door en voor zangvereniging De Vriendschap uit Berkenwoude.

Informatie: Jaap Graveland, coördinator erfvogelwerkgroep NVWK. Email: erfvogels@nvwk.nl, tel. 06 53579285